Home Despre noi    Produse    Servicii    Lucrari de referinta    Parteneri    Cerere oferta produse    Cerere de oferta servicii    Contact
  SERVICII  
   
  Incalzire in pardoseala
( montaj si asistenta tehnico - comerciala )
   
  Instalatii termice
( montaj si asistenta tehnico - comerciala )
   
  Instalatii sanitare
( montaj si asistenta tehnico - comerciala )
   
  PRODUSE  

INCALZIRE IN PARDOSEALA
  UPONOR - sistem clasic
  TECE - Germany - sistem clasic
MENTENANTA INSTALATII SANITARE SI TERMICE
  SOLUTII TEHNICE INSTALATII SANITARE, TERMICE, CANALIZARE
  INTERVENTII AUTOMATIZARI INSTALATII
INCALZIRE CU RADIATOARE
POMPE DE CALDURA AER - APA
AER CONDITIONAT
  9000 BTU
POMPE, HIDROFOARE
  Hidrofoare
  Pompe de circulatie
  Pompe submersibile
  Pompe de ape uzate
INSTALATII DE TRATARE A APEI
  Statii de dedurizare
  Filtre de apa
  Statii de osmoza inversa
  Sterilizatoare cu radiatii ultraviolete
INSTALATII SOLARE
  Sisteme solare cu tuburi vidate
  Sisteme solare cu colectori plani
CENTRALE TERMICE
  CENTRALE MURALE


  INCALZIRE IN PARDOSEALA

 

Pentru realizarea unui sistem de incalzire in pardoseala eficient si performant Smart Instal pune la dispozitia clientilor, prin intermediul inginerilor si instalatorilor sai un pachet de citeva servicii care sa conduca la acest deziderat.

Iata in ce consta acest pachet de servicii :

 • Pe baza planurilor puse la dispozitia noastra de catre client facem calculul estimate al necesarului de caldura pentru fiecare incapere in parte

 • In baza acestui calcul se stabileste, pentru fiecare incapere, numarul de serpentine si pasul dintre tevi al acestora

 • se deduce din configuratia imobilului numarul distribuitoarelor de incalzire in pardoseala si implicit numarul de cai al acestora; se stabileste deasemenea pozitia aproximativa a acestora

 • Se stabileste de comun accord cu beneficiarul gradul de complexitate al automatizarii sistemului de incalzire in pardoseala

 • Se stabileste daca unitatea de amestec si pompare a sistemului de incalzire in pardoseala se va executa centralizat sau pentru fiecare distribuitor in parte

 • Se convine cu beneficiarul daca in bai, pe linga incalzirea in pardoseala, vor exista si radiatoare portprosop

 • Se calculeaza cantitatea de aditiv de sapa pentru ca aceasta sa nu crape dupa turnare si dupa punerea in functiune a sistemului de incalzire in pardoseala

 • Se trece la elaborarea ofertei tehnico-comerciale pentru materiale si manopera

 • Dupa acceptarea ofertei se trece la executia sistemului de incalzire in pardoseala care consta in amplasarea circuitelor in camere, montarea distribuitoarelor, configurarea sistemului de automatizare si montarea termostatelor de camera

 • Inaintea turnarii sapei intregul sistem se introduce sub o proba de presiune de 6 bari si se lasa asa pina dupa turnarea sapei

 • Se aeriseste sistemul de incalzire in pardoseala , fiecare circuit separat

 • Se pune in functiune sistemul de incalzire in pardoseala

 • Se emite certificatul de garantie de buna executie si certificatul de garantie pentru materialele folosite.

Citeva precizari teoretice despre incalzirea in pardoseala

 • Sistemul pentru încălzire prin pardoseala- alegerea logică

Dorinţa asigurării confortului termic este comună tuturor fiinţelor umane, iar nimic nu asigură un confort termic mai bun decât încălzirea prin pardoseală..

Romanii au descoperit acest lucru încă din anul 60 e.n., când au introdus aer cald în canale prin pardoseală, de unde radia, prin aceasta, în interiorul locuinţelor. Astăzi, când confortul în locuinţă este din ce în ce mai preţuit – o oază de linişte într-o lume agitată – conceptul de bază este tot mai actual. Iar acum, prin sistemul pentru încălzire prin pardoseală, am adus încălzirea prin pardoseală în secolul XXI.

 • Căldură – acolo unde este nevoie

Imaginaţi-vă că aveţi corpul înconjurat de o căldură plăcută ce radiază dinspre pardoseală. Încălzirea prin pardoseală transformă pardoseala intr-o zonă caldă şi prietenoasă care încălzeşte persoanele şi obiectele din cameră. Căldura rămâne la nivelul pardoselii, acolo unde este cel mai mult dorită. Nu este pierdută prin plafon sau către exterior, atunci când se deschid uşi sau ferestre. Spre deosebire de alte forme de încălzire, transferul de căldură în cazul încălzirii prin pardoseală se face în mod direct (suprafaţa pardoselii încălzite vine în contact cu piciorul ocupantului). Aceasta duce la îmbunătăţirea confortului ocupanţilor şi, totodată la reducerea facturii la energie.

Acesta este unul dintre motivele pentru care sistemul de încălzire prin pardoseală devine rapid un standard global de confort.

 • Confortul şi economia de energie „merg mână în mână”

Sistemul de încălzire prin pardoseală vehiculează apă caldă printr-un sistem de ţevi flexibile, dar şi durabile din pePEX instalate în pardoseală. Astfel, pardoseala se transforma într-un radiator mare, ascuns şi fără nici un zgomot. În clădirile cu tavan înalt, cu suprafeţe vitrate mari sau cu pardoseli reci, încălzirea în pardoseală este soluţia evidentă. De fapt, acest lucru este adevărat pentru orice clădire construită pe bază de beton.

Parametrii scăzuţi ai agentului termic folosit la încălzirea prin pardoseală duc la reducerea pierderilor de căldură care, în final, micşorează costurile totale pentru energie. Percepţia căldurii de către corpul uman duce la micşorarea temperaturii la termostat. În plus, prin separarea pe zone, se poate controla temperatura de la o cameră la alta, astfel încât căldura se va furniza exact acolo unde este nevoie de ea. Ca o opţiune suplimentară, termostatele cu comandă radio conferă un confort termic deosebit şi o mare uşurinţă în exploatare.

Sistemul încălzire prin pardoseală cu agent termic – spre deosebire de sistemele electrice de încălzire prin pardoseală – nu produce absolut nici o emisie de radiaţie electro-magnetică. Aceasta poate aduce linişte clienţilor, din moment ce tot mai multe organisme de reglementare în domeniu, consideră aceste radiaţii dăunătoare sănătăţii.

 • Orice pardoseală – orice sursă de energie

Deoarece sistemul de încălzire prin pardoseală cu agent termic poate fi folosit cu aproape orice material de acoperire – lemn, gresie, chiar mochetă – este ideal pentru transformarea zonelor reci şi neconfortabile în spatii calde şi primitoare. Prin faptul că se poate instala deasupra pardoselii existente, sistemul de încălzire prin pardoseală, poate aduce confortul in casele dumneavoastră fără reamenajări costisitoare. Practic, se poate folosi absolut orice sursă de căldură pentru a încălzi apa: petrol, gaz, energie solară, electricitate, pompă de căldură, etc.

 • Libertatea în amenajare şi curăţare uşoară

Avantajele pe care le conferă sistemul de încălzire prin pardoseală nu se opresc la fenomenul „cap rece, picioare calde”. La acestea se adaugă libertatea de a vă decora locuinţa aşa cum doriţi. Cu sistemul de încălzire prin pardoseală, vă puteţi aşeza mobila şi accesoriile oriunde vă convine fără a vă face griji cu privire la distribuţia uniformă a căldurii sau la mascarea corpurilor de încălzire inestetice. Fără radiatoare sau ţevi vizibile şi cu o circulaţie a aerului redusă la minim, aspiratul şi ştersul prafului devin foarte uşoare.

 • Un sistem complet ce conferă valoare locuinţei tale

Cu toate că ne-am dedicat asigurării confortului, ne asigurăm întotdeauna că fiecare instalaţie realizată cu sistemul de încălzire prin pardoseală este o bună investiţie. Astfel, în afara unor costuri de exploatare mici, sistemul sporeşte valoarea clădirii în care este montată. Acest lucru este evident, deoarece un număr foarte mare de oameni, atunci când îşi pun în vânzare locuinţele, folosesc sistemul de încălzire prin pardoseală ca un argument în sporirea valorii proprietăţii.

Avantajele sistemului de incalzire in pardoseala

 • Confort termic.Cercetarile efectuate au aratat ca distributia ideala a temperaturilor (pe verticala) intr-o camera se obtine atunci cind temperatura la nivelul pardoselii este mai mare cu 3-4 gr.C fata de temperatura de la nivelul capului corpului omenesc.

Astfel un climat termic confortabil este unul in care temperatura la nivelul pardoselii variaza intre 22 – 25 gr.C in timp ce temperatura la nivelul capului variaza undeva pe la 19 – 20 gr.C. Cu alte cuvinte oamenii resimt un confort termic mai mare cind temperatura la nivelul picioarelor este un pic mai mare decit cea la nivelul capului.

Incalzirea in pardoseala este tipul de incalzire care realizeaza cel mai bine distributia ideala a temperaturilor intr-o camera conducindu-ne la cele descrise mai sus.

Astfel intreaga suprafata a pardoselii se transforma intr-un radiator de joasa temperatura care incalzeste suprafetele camerei, dind o distributie egala a temperaturilor in plan orizontal si inconjurind, din toate partile, corpul uman cu caldura.Pierderea de caldura, una dintre principalele cauze ale disconfortului termic,este redusa la minim, neexistind transfer de caldura catre o pardoseala rece.Deasemenea, miscarea aerului in incaperi este la un nivel foarte scazut ajutind astfel la micsorarea pierderii de caldura catre exterior.

Alte sisteme de incalzire nu pot realize performantele de mai sus.

Astfel, sistemele de incalzire cu calorifere sau cu ventiloconvectoare (indifferent ca sunt de pardoseala sau de tavan) nu furnizeaza suficienta caldura la nivelul pardoselii conducind la un exces de temperatura la nivelul capului. In plus, ambele sisteme cu calorifere sau ventiloconvectoare creeaza zone cu caldura diferita ceea ce conduce la o distributie inegala, in plan orizontal, a temperaturilor intr-o incapere.

 • Eficienta energetica si costuri reduse de intretinere. Incalzirea in pardoseala este cel mai eficient sistem de furnizare a caldurii.Ea este proiectata sa realizeze confortul termic la temperaturi mult mai scazute decit cele utilizate in sistemele cu calorifere sau ventiloconvectoare deoarece oamenii si obiectele sunt incalzite direct de la pardoseala (temperatura suprafetei pardoselii este in general proiectata sa fie mai mica sau cel mult egala cu 29 gr.C). Temperaturile din camere pot fi controlate precis prin intermediul termostatelor de camera.

Deoarece exista putine elemente mecanice si in miscare intretinerea este simpla si necostisitoare in caz de reparare sau inlocuire.

 • Adaptabil si usor de instalat. Sistemul de incalzire in pardoseala se poate adapta la o varietate de surse de energie: geotermala, lemn, gaz, ulei, electricitate sau solara. Mai mult, acest tip de incalzire poate fi utilizat in combinatie cu alte tipuri de sisteme de incalzire. Este de asemenea usor de instalat.

 • Un mediu curat si sanatos. Convectoarele si ventilo-convectoarele se baseaza pe principiul circulatiei aerului. Sistemul Wirsbo permite miscarea naturala o aerului. Astel, praful si alte particule (de exemplu polenul) nu sunt imprastiate asa repede( ca in cazul ventilo-convectoarelor) in toata casa, ceea ce face mediul din casa unul mai sanatos. Nu exista radiatoare care sa adune praf sau sa provoace accidentari, si deoarece sistemul Wirsbo functioneaza in liniste, nu exista sunete iritante. Mai mult, deoarece suprafata pardoselii este calda, curatirea si uscarea este facuta repede si usor, uscarea suprafetei pardoselii in bai si pe hol realizandu-se foarte rapid.

 • Libertate in amenajarea interioara. Neavand sistemul de incalzire la vedere ( in pardoseala ), fiind astfel protejat de avariile externe, camera poate fi aranjata si decorata de catre architect sau proprietar dupa bunul plac al acestora. Exista mai mult spatiu de pardoseala de utilizat, nu mai exista grile de incalzire care trebuie curatate periodic. Sistemul de incalzire in pardoseala este ideal pentru un design interior avansat.

 

Banda perimetrala se taie dupa ce se aplica pardoseala finita.Distribuitor de incalzire in pardoseala (dreapta) si distribuitor de incalzire cu radiatoare (stinga)Distribuitor de incalzire in pardoseala caruia i se face proba de presiune la 6 bari i vederea turnarii sapeiDistribuitor de incalzire in pardoseala WIRSBO cu unitatea de amestec montata in caseta de distributie;incarcarea cu presiune se face la 6bariDistribuitor de incalzire in pardoseala. In stinga se observa unitatea de amestec si pompare iar in dreapta sistemul de automatizare pentru reglarea temperaturilor in camereEfectuarea probei de presiune a registrelor de tevi, premergatoare turnarii sapeiIncalzire in pardoseala intr-o biserica. Amplasarea tevilor tine cont de mobilierul masiv care urmeaza a fi fixat prin gauri in pardosealaIncalzire in pardoseala intr-o biserica. Se observa rosturile de dilatare care trebuie amplasate la fiecare 50 de metri patratiIncalzire in pardoseala intr-o biserica.Se observa spatiul intrerupt in registrul de tevi in dreptul intrarii in altar.Living cu parchet masiv si incalzire in pardoseala. Parchetul trebuie sa aiba o umiditate de maxim 5-7%.Living incalzit cu 4 circuite de incalzire in pardoseala.Pardoseala calda intr-o bucatarie. Returul de la calorifer se intoarce la distribuitor dupa ce se realizeaza registrul de incalzire in pardosealaPardoseala calda. Agentul termic se ia din instalatia cu calorifere prin intermediul unui robinet de limitare a temperaturii de returPe sub registrele de incalzire in pardoseala pot trece si tevile altor instalatiiPentru a nu se calca pe tevi, in faza de turnare a sapei se fac din loc in loc zone de sapa nefinisata.Registru de incalzire in pardoseala; atentie, dupa montaj se calca intre tevi sai pe placi de polistiren pentru a nu afecta teava.Sistem mixt. Incalzire in pardoseala dublata de un sistem de incalzire cu radiatoareStatie de amestec si pompare pentru incalzirea in pardoseala realizata dintr-o pompa de circulatie si o vana de amestec cu 3 cai. 
 
inapoi

   
  Oferte speciale  
 
Centrala in condensare PMC-M 24/28 MI

INTERVENTII INSTALATII

 
Despre noi | Produse | Servicii | Lucrari de referinta | Cerere oferta produse | Parteneri | Cerere de oferta | Contact  
TopBIZ.ro - afaceri de top! CasaGradina.RO - Portal firme amenajari interioare, amenajari gradini, decoratiuni interioare, mobila, constructori case, vile, electronice, electrocasnice, piscine, saune, scule gradinarit, scule constructii!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2009 - 2012 Instalatia.Ro. Toate drepturile rezervate.