Home Despre noi    Produse    Servicii    Lucrari de referinta    Parteneri    Cerere oferta produse    Cerere de oferta servicii    Contact
  SERVICII  
   
  Incalzire in pardoseala
( montaj si asistenta tehnico - comerciala )
   
  Instalatii termice
( montaj si asistenta tehnico - comerciala )
   
  Instalatii sanitare
( montaj si asistenta tehnico - comerciala )
   
  PRODUSE  

INCALZIRE IN PARDOSEALA
  UPONOR - sistem clasic
  TECE - Germany - sistem clasic
MENTENANTA INSTALATII SANITARE SI TERMICE
  SOLUTII TEHNICE INSTALATII SANITARE, TERMICE, CANALIZARE
  INTERVENTII AUTOMATIZARI INSTALATII
INCALZIRE CU RADIATOARE
POMPE DE CALDURA AER - APA
AER CONDITIONAT
  9000 BTU
POMPE, HIDROFOARE
  Hidrofoare
  Pompe de circulatie
  Pompe submersibile
  Pompe de ape uzate
INSTALATII DE TRATARE A APEI
  Statii de dedurizare
  Filtre de apa
  Statii de osmoza inversa
  Sterilizatoare cu radiatii ultraviolete
INSTALATII SOLARE
  Sisteme solare cu tuburi vidate
  Sisteme solare cu colectori plani
CENTRALE TERMICE
  CENTRALE MURALE


  INSTALATII SANITARE

Pentru a avea apa rece, apa calda, si mai ales canalizare, la dispozitie oricind , oriunde si oricit Smart Instal va pune si de aceasta data la dispozitie un pachet de servicii care sa vina in ajutorul dv. cind va costruiti o casa, un imobil sau va reamenajati o baie.
 
In ce consta acest pachet de servicii:

• Daca nu aveti nu proiect de instalatii sanitare real va consiliem in stabilirea golurilor ce trebuie lasate in fundatie si plansee pentru trecerea conductelor de canalizare, apa rece si apa calda.
• Daca nu aveti canalizare stradala va ajutam la stabilirea amplasamentului fosei septice
• In functie de numarul de bai, bucatarii si a numarului de persoane care locuiesc in mod curent in casa va stabilim debitul necesar de apa rece si calda de unde va rezulta si alegerea echipamentelor de pompare si hidrofor (unde nu exista retea stradala de apa rece)
• Va ajutam sa stabiliti cite bai veti folosi simultan pentru ca acest lucru este foarte impotant in alegerea centralei termice.

• Va ajutam pe dv. dar si pe noi sa va faceti o imagine cit mai exacta asupra a cum vor arata obiectele sanitare in bai si bucatarii. Acest lucru este foarte important in faza de montaj al tevilor, o modificare radicala a obiectelor sanitare stabilite la inceput poate sa conduca la manopera suplimentara semnificativa si costuri semnificativ majorate.
• Va sprijinim dpdv tehnic in alegerea obiectelor sanitare.
• Daca aveti put forat va putem calcula debitul putului astfel incit sa stiti daca aveti apa suficienta pentru debitul de care aveti nevoie in casa.
• Va putem realiza analza fizico-chimica a apei din putul dv. Pentru a sti de ce filtre avei nevoie, daca sau nu aveti nevoie de statie de tratare a apei (filtru micronic, dedurizare, clorinare,filtru cu ultraviolete sau statie de osmoza inversa)

Precizari despre executia instalatiilor sanitare (apa, canalizare):

Evident instalatiile sanitare si canalizare se executa ingropat si numai in mod exceptional sanitara poate fi aparenta.

Coloanele de apa rece, calda (sanitara) si canalizare se conduc prin nise inchise catre catre bai si bucatarii de unde se fac ramificatiile catre obiectele sanitare.

Cind tehnologic nu este posibil doar coloanele de sanitara se trag prin sapa sau aparent.

Instalatia sanitara (apa rece si calda)

• In primul rind este extrem de important ca beneficiarul sa stabileasca cu certitudine locul de amplasare a obiectelor sanitare din bai si buctarii, si modelul acestor obiecte,pentu ca instalatorii sa stie unde trag tevile de apa rece si calda.
• Cind ne referim la modelele obiectelor sanitare ne referim la dimensiunile exacte ale acestora (lungime, latime,inaltime) deoarece s-ar putea ca la final sa ne trezim ca bateria de la cada geste prea sus sau prea jos sau sa nu fie axata pe centul cazii de baie (daca se doreste acest lucru) sau ca wc-ul nu fie chiar acolo unde am dori.
Bucataria este un loc care se trateaza in general superficial de catre clienti dpdv al instalatiilor de apa. Obiectele sanitare si echipamentele actuale din bucatarii pot necesita mai multe racorduri de apa si canalizare decit un simplu spalator (masina de spalat vase, frigider cu preparare de ghiata, masina de spalat rufe,etc.) asa ca bucataria trebuie bine gindita dinainte sau chiar desenata de catre un arhitect.
Coloanele interioare care sunt trase prin nise se executa din cupru dur sau semidur, polietilena reticulata (sistem Wirsbo-PE-X cu teuri si coturi prin stringere cu “memorie de material”) sau polipropilena-random (PP-R la care imbinarile se realizeaza prin sudura prin polifuziune la cald)
Traseele exterioare (de ex, intre caminul de hidrofor si casa) se executa din teava de polietilena de inalta densitate (PEHD) ingropata in pat de nisip dupa care se pune pamintul’
Dupa ce se trag coloanele interioare montajul instalatiei sanitare din bai si bucatarii se poate executa in 2 moduri:

I. cu robineti de separatie pe fiecare baie din care se ramifica tevile catre obiectele sanitare; deoarece pe cest tip de instalatie se lucreaza cu fitinguri ingropate tevile pe care le folosim sunt ori din polietilena reticulata (sistem Wirsbo-PE-X cu teuri si coturi prin stringere cu “memorie de material”) sau polipropilena-random (PP-R la care imbinarile se realizeaza prin sudura prin polifuziune la cald).

II. cu casete de distributie de unde se pleaca cu teava continua catre fiecare obiect sanitar in parte; tevile pe care le folosim sunt polietilena reticulata (sistem Wirsbo-PE-X) izolata sau cupru moale preizolat termic (la colac); distribuitoarele au robineti de inchidere pentru fiecare obiect sanitar in parte.

• Terminatiile tevilor la obiectele sanitare se gindesc astfel incit armaturile sa poata fi usor montate dupa terminarea finisajului (aplicarea faiantei si gresiei sua alte tipuri de finisaje)

 Instalatia de canalizare (interioara si exterioara)

• Ca si la instalatia sanitara si la instalatia de canalizare beneficiarul sa stabileasca cu certitudine locul de amplasare a obiectelor sanitare din bai si buctarii, si modelul acestor obiecte,pentu ca instalatorii sa stie unde trag tevile de scurgere.
• Atragem atentia ca modificarile ulterioare la instalatia de canalizare sunt mult mai greu de facut decit la cea sanitara (cu costuri ridicate de manopera)
Montajul conductelor de canalizare se excuta cu pantele conforme cu diametrele si debitele de scurgere.
Existenta sifoanelor de pardoseala din bai este o decizie pe care trebuie sa o ia beneficiarul; sifonele de padoseala au rolul de a prelua apele cazute pe pardoseala de la dus sau lavoar sain cazul spalarii pe jos; ele nu pot prelua o eventuala inundatie cauzara,de exemplu de spargerea unui racord flexibil de la un lavoar.

Sifonul de pardoseala nu se racordeaza direct in coloana de canalizare pentru a evita aparitia unor mirosuri neplacute ci prin intermediul unui obiect sanitar
• Pe cit este tehnologic cu putinta vom evita trecerea conductelor de canalizare si sanitate prin camerele de locuit (pentru evitarea zgomotelor).
• Pentru evitarea mirosurilor neplacute si uneori chiar pestilentiale acordam o atentie deosebita instalatiei de ventilatie a coloanelor de canalizare
• Trebuie acordata inca din faza de fundatie, o atentie deosebita cotei de iesire fata de cota terenlui a racordurilor exterioare de canalizare care trebuie sa fie pe cit se poate cit mai aproape de adincimea de inghet a zonei climatice respective. De aici rezulta ,dupa un calcul atent, dupa lungimea traseului exterior de canalizare si panta tehnologica necesara capacitatea fosei septice (acolo unde nu exista canalizare exterioara)
• Pe traseul exterior de canalizare se prevad camine prefabricate de derivatie si schimbare de directie pentru a se putea interveni cu usurinta in cazul unor infundari.
• Canalizarile interioare de executa din teava si fitinguri din polipropilena ignifuga (PP)
• Traseele exterioare se executa din PVC dur (PVC-KG) deoarece suporta compresiuni mari fata de polipropilena (forta de apasare asupra tevii poate varia in funcie de adincimea de ingropare a traseului exterior de canalizare).

Instalatia de hidrofor si alimentare cu apa rece

Exista doua situatii cind se monteaza statii de hidrofor:

I. La case si imobile cu mai multe apartamente racordate la reteaua stradala si unde nu exista suficienta presiune.

II. La case si imobile unde nu exista retea stradala si se face alimentare cu apa din put forat.

Cazul 1. Presiune stradala scazuta

• Presiunea stradala scazuta poate fi pe durata intregii zile su doar pe anumite intervale orare ( virfuri de consum, de ex. seara si dimineata)
• In acest caz se poate monta, pentru ridicarea presiunii un hidrofor insotit obligatoriu cu un vas tampon (500, 1000, 2000 litri in functie de calcule)
• Alegerea pompei, a vasului de hidrofor si a vasului tampon se face pe baza debitului necesar calculat al casei sau imobilului.
• Daca imobilul sau casa sunt prevazute cu centrale termice individuale se acorda o mare atentie alegerii marimii vasului de hidrofor pentru evitarea pe cit posibil a fluctuatiilor de presiune, mai ales pe apa calda.
• Obligativitata montarii vasului tampon deschis (cu nivel liber) rezulta din considerente tehnice (de a nu lasa fara apa imobilele din amonte de dv. atunci cind v-ar porni un hidrofor montat direct pe racordul stradal.
Se monteaza obligatoriu o conducta de ocolire a statiei de hidrofor pentru a beneficia de presiunea stradala suficienta cind aceasta exista.

Cazul 2. Alimentare cu apa din put forat

• Primul lucru care trebuie facut, pentru stabilirea componentei instalatiei de hidrofor este masurarea debitului putului, adincimea la care este oglinda apei si fundul putului, si calitatile apei

• Al doilea lucru care trebuie stabilit, in functie de parametrii de mai sus, este tipul instalatiei de hidrofor care poate fi :

I.   Instalatie cu pompa submersibila care refuleaza apa intr-un vas tampon ( capacitatea se calculeaza) si apoi prin intermediul unei pompe cu vas de hidrofor (cu membrana,presurizat) apa este pompata pe reteaua sanitara (apa rece si cada). In acest caz este bine de stabilit daca vor exista si alti consumatori exteriori ( piscina, cismea de udat gradina) deoarece modifica usor structuta echipamentelor si partea de automatizare.

II.  Instalatie cu pompa de suprafata si vas de hidrofor care trage direct din put si refuleaza pe reteaua sanitara. Aici conteaza adincimea oglinzii apei din put pentru a sti daca se merge cu o pompa cu aspiratie normala sau cu o pompa cu ejector.

III. In ambele situatii de mai sus se alege un vas de hidrofor cit mai mare pentru a reduce fluctuatiile de presiune pe reteaua sanitara (apa rece si calda). Aceste fluctuatii inevitabile de presiune se reduc si printr-o corecta reglare a presostatului si a presiunii de preincarcare a vasului de hidrofor

• Al treilea lucru care trebuie decis, in functie de calitatea apei obtinuta in urma analizei fizico-chimice (si eventuala daca este nevoie a celei organoleptice) este daca ,pe linga partea de filtrare de impuritati se face si tratare de apa, dedurizare, tratare cu ultraviolete, etc.Baia de mai sus la faza finita; se observa robinetii de separatie
ai baiiBaia de mai sus la final; se vad doar robinetii
de separatie ai bai si racordul de evacuare
al WC-ului, restul conductelor verticale fiind mascate in nisaBaie cu cadita de dus
de portelan montata inaintea aplicarii gresiei si faiantei; ulterior ar fi fost foarte dificil de facut racordarea la sifonul de caditaCamin de vizitare plasat pe un raseu prea lung de canalizare (pentru
a se putea interveni cu un sarpe in cazul in care ar aparea o colmatare pe traseu)Camin prefabricat de intersectie pentru racordarea la canalizarea exterioaraColoana de canalizare cu ramificatii pe sub placa de parter catre restul casei; atentie la cota de iesire prin fundatieFabrica de lapte Brenac - traseu suspendat de canalizare; tirantii de sustinere trebuie calculati pentru obtinerea pantei tehnologice de scurgereFabrica de lapte Brenac - retehnologizarea instalatiei de canaizar cu montare de sifoane de pardoseala antiacide si atibacterieneInstalatiiInstalatie de alimentare cu apa cu pompa cu ejector, vas de hidrofor si filtru plasate intr-un camin exterior casei; atentie caminul de hidrofor nu se izoleaza termicInstalatie de alimentare cu apa cu pompa submersibila in put forat si partea de comanda intr-o camera tehnica din casaInstalatie de tratare a apei cu clorinare pentru eliminarea bacteriilor.Se observa sus contorul de dozare a clorului si jos vasul de alimentare
cu clorInstalatie in PE-X cu robineti de separatie; pe linga coloana de canalizare urca si coloane de incalzire; tot coltul se va masca intr-o nisa din gips-cartonInstalatie sanitara executata in PE-X la care se pozeaza locurile pe unde trec traseele de tevi pentru bideu si WC-ul cu rezrvor ingropatInstalatie sanitara executata pe sistemul cu distribuitor.Fiecare obiect sanitar in parte este alimentat cu circuit separat care poate fi inchis din distribuitorInstalatie sanitara ingropata executata in polipropilena.Tevile trebuie izolate pentru a putea sa preia dilatarileInstalatie sanitara ingropata in sapa si pereti. Se observa clapeta de ventilatie cu depresiune din capatul coloanei de canalizareInstalatie sanitara ingropata. Se observa bucla de intoarcere pentru montajul robinetilor de trecere ai baiiInstalatie sanitara la care conductele sunt trasa de sub registrul de incalzire in pardosealaRacorduri lasate pentru cadita de dus; se da cota de trece a tevilor pentru ca ulterior sa nu se dea vreo gaura pentru portsapun sau alt accesoriu de baie.Retehnologizarea instalatiilor de apa rece, apa calda si canalizare intr-un imobil vechi cu mai multe apartamenteStatie de tratare a apei cu clorinare. In dreapta se observa sistemul de dedurizare iar in stinga sistemul de eliminare a clorului din apa tratata, cu carbune activStatie de tratare apa de put cu filtru micronisc de impuritati, statie de dedurizare si filtru cu ultraviolete.Traseu de canalizare cu camine de intersectie plasate la fiecare iesire din casa a canalizarilor prin fundatie

 
inapoi

   
  Oferte speciale  
 
Centrala in condensare PMC-M 24/28 MI

INTERVENTII INSTALATII

 
Despre noi | Produse | Servicii | Lucrari de referinta | Cerere oferta produse | Parteneri | Cerere de oferta | Contact  
TopBIZ.ro - afaceri de top! CasaGradina.RO - Portal firme amenajari interioare, amenajari gradini, decoratiuni interioare, mobila, constructori case, vile, electronice, electrocasnice, piscine, saune, scule gradinarit, scule constructii!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2009 - 2012 Instalatia.Ro. Toate drepturile rezervate.