Home Despre noi    Produse    Servicii    Lucrari de referinta    Parteneri    Cerere oferta produse    Cerere de oferta servicii    Contact
  SERVICII  
   
  Incalzire in pardoseala
( montaj si asistenta tehnico - comerciala )
   
  Instalatii termice
( montaj si asistenta tehnico - comerciala )
   
  Instalatii sanitare
( montaj si asistenta tehnico - comerciala )
   
  PRODUSE  

INCALZIRE IN PARDOSEALA
  UPONOR - sistem clasic
  TECE - Germany - sistem clasic
MENTENANTA INSTALATII SANITARE SI TERMICE
  SOLUTII TEHNICE INSTALATII SANITARE, TERMICE, CANALIZARE
  INTERVENTII AUTOMATIZARI INSTALATII
INCALZIRE CU RADIATOARE
POMPE DE CALDURA AER - APA
AER CONDITIONAT
  9000 BTU
POMPE, HIDROFOARE
  Hidrofoare
  Pompe de circulatie
  Pompe submersibile
  Pompe de ape uzate
INSTALATII DE TRATARE A APEI
  Statii de dedurizare
  Filtre de apa
  Statii de osmoza inversa
  Sterilizatoare cu radiatii ultraviolete
INSTALATII SOLARE
  Sisteme solare cu tuburi vidate
  Sisteme solare cu colectori plani
CENTRALE TERMICE
  CENTRALE MURALE


  INSTALATII TERMICE

Smart Instal asigura, prin echipele de instalatori si inginerii sai, un pachet complet de servicii care sa conduca la obtinerea unor instalatii de incalzire performante si cit mai apropiate de dorintele clientilor sai.
 

Acest pachet de servicii consta in

Ridicarea releveului casei ( in vederea intocmirii calculelor termice ) cind acesta nu exista prin proiectul de arhitectura sau au fost aduse modificari la acesta.
Calculul termic de alegere al centralei termice ca putere termica si principiul de functionare (clasica sau in condensatie si a corpurilor radiante ( radiatoare, ventiloconvectoare, incalzire in pardoseala etc.) in functie de solutia de incalzire aleasa cu beneficiarul.
Selectia centralei termice si a corpurilor de incalzire, a echipamentelor si materialelor (tevi,fitinguri,robineti,etc) cu care se va realiza executia instalatiei de incalzire.
Oferta tehnico-comerciala ( in final totul se reduce si la pret, nu-i asa? )
• Asigurarea pentru centrala termica a Punerii In Functiune (PIF), autorizarii de functionare ISCIR (cf. legislatiei in vigoare) si a service-ului in perioada de garantie si post-garantie (prin colaboratorii nostri)
Asigurarea unei garantii de 3 ani pentru montaj si materiale (tevi, fitinguri,robineti , etc.) daca aceste materiale sunt procurate de noi (daca nu garantia pentru materiale nu se aplica)

Precizari despre executia unei instalatii de incalzire

Exista, in pricipiu, 2 tipuri de instalatii de incalzire care se executa,in mod curent la constructii mai vechi sau noi, la ora actuala :

I. Instalatii de incalzire cu montaj aparent la care traseele tevilor de la centrala termica la corpurile de incalzire sunt vizibile si ancrate cu bratari de peretii casei.

II. Instalatii de incalzire cu montaj ingropat la care traseele tevilor catre corpurile de incalzire sunt ingropate, de regula, in sapa si doar partial in pereti.

Exista evident si alte tipuri de instalatii de incalzire (incalzire inpardoseala, incalzire cu aer cald cu convectie fortata) dar care sunt tratate separat in cadrul acestui site.

Dar sa le luam pe rind pe cele 2 de mai sus si sa spunem citeva cuvinte despre ele;

Instalatiile cu montaj aparent:

Se executa, de regula in cladiri existente unde se trece de la sistemul centralizat (ori temoficare ori centrala unica de imobil cu mai multe apart.) si se monteaza centrala termica individuala de apartament.In aceasta situatie este dificil de adoptat o solutie ingropata.In aceste situatii tevile se monteaza jos la nivelul plintei sau, daca din considerente tehnice nu se poate, cit mai sus la nivelul plafonului.
• Se pot executa si la constructii noi in masura in care beneficiarul este de acord cu vizibilitatea tevilor dar si cu avantajele care decurg de aici.
Din experienta noastra montajul aparent este bine de facut, din considerente estetice, in teava de cupru. Executia aparenta se poate realiza si in materiale termoplastice ( polipropilena, pexal) dar instalatia iese cam uritica, datorita coeficientilor mari de dilatare ai acestor tipuri de tevi.Teava de cupru, prin rigiditatea sa, asigura respectarea paralelismului si perpendicularitatii cu elementele constructiei pe care le urmareste. Teava de cupru se poate vopsi ulterior sau se poate lasa ca atare, cuprul avind o culoare placuta (peste 80% dintre clientii nostrii nu le-au mai vopsit)
Fiabilitatea instalatiei aparente in cupru este foarte ridicata, tevile si cecelalte componente ale instalatiei sunt la vedere astfel incit orice defectiune poate fi observata foarte rapid si fara daune finisajului casei.
Reparatiile eventualelor defecte ale instalatiei se fac foarte rapid si necostisitor (fara spargeri in pereti sau pardoseli cu refacerea ulterioara a acestora din urma)
• Realizarea instalatiei se face relativ rapid, in functie de vechimea casei (tencuiala slabita si bratarile de sustinere se monteaza cu dificultate), de grosimea peretilor si natura peretilor (la peretii grosi din caramida sau la peretii din beton armat gaurile de traversare pentru tevi sunt mai dificil si mai de durata de executat),etc.
• Traseele inevitabile de la nivelul plafonului (de ex. cind sunt de sarit mai multe usi) care sunt mai putin estetice se pot masca in scafe de gips-carton
Intretinere ulterioara se face foarte usor.

Instalatiile cu montaj ingropat 

Se executa cu precadere la constructiile noi sau la cele vechi unde se fac restaurari esentiale (si se reconditioneaza si pardoselile) si unde nu se doreste vizibilitatea tevilor iar acestea pot fi ascunse in sapa, pereti, pardoseli.
• Experienta in montajul acestor tipuri de instalatii ne-a condus catre solutia de executie cu teava din polietilena reticulata (PE-X) dupa metoda Engel produsa de concernul suedez « UPONOR » (WIRSBO Systems) Se pot executa instalatii ingropate si cu alte tipuri de tevi ( cupru moale preizolat, polipropilena reticulata izolata, pexal preizolat) dar toate aceste solutii au dezavantajele lor evidente si nici un avantaj tehnic semnficativ.In plus, la ora actula solutia cu teava de cupru preizolat este o solutie scumpa, polipropilena presupune montajul cu imbinari ingropate (solutie neagreata de noi desi avev astfel de instalatii excutate) iar pexalul presupune interventii dificile si costisitoare in cazul unei avarii in sapa.
Circuitele de incalzire se pozeaza prin sapa de la fiecare nivel fara imbinari in sapa si cu teava introdusa intr-un tub de protectie.
Teava este continua (fara imbinari) intre robineti corpurilor de incalzire si casetele de distributie de pe fiecare etaj.
 Teava folosita pentru incalzire este protejata contra difuziei oxigenului in agentul termic (fenomen care conduce la coroziunea partilor metalice ale instalatiei de incalzire)
Etanseitatea imbinarilor dintre teava si fitinguri se bazeaza pe caracteristica de « memorie de material » pe care o are polietilena reticulata de a reveni permanent la forma la care a fost turnata in fabrica
• Sistemul Wirsbo asigura un debit de tranzit majorat fata de alte sisteme similare, pentru acelasi diametru interior al tevii (pierderi de presiune mai mici la fitinguri.
• Sistemul permite remedierea unor eventuale avarii cu interventii minime (sau chiar deloc) asupra pardoselii finite, datorita posibilitatii de tragere a tevii avariate din tubul de protectie ( teava este foarte flexibila) si a introducerii unia noi.
Distribuitoarele circuitului de incalzire (produse de firma)

« HERZ Armaturen » , Austria) si sunt echipate astfel incit sa permita depistarea rapida si interventia locala asupra oricarei avarii care ar putea aparea la oricare teava din trasee fara intreruperea totala (sau chiar de nivel) a sistemului de incalzire (aspect foarte important pentru perioada de iarna)

• Evident estetica sistemului este net superioara unei instalatii aparente.

La finalul executiei unui montaj ingropat beneficiarul primeste in format digital fotografii dupa traseele tevilor cu cote fata de repere.

Cazan pe lemne pentru incalzire cuplat cu boiler de preparare de apa calda menajera

Centrala termica murala cu boiler si vana cu 3 cai pentru stabilizarea temperaturii de furnizare a apei calde menajereCentrala termica murala montata intr-un spatiu comercial; atentie la cota de iesire a tubulaturii de evacuare a gazeor arseCentrale termice montate pe cadre metalice sudate deoarece peretii despartitori din gips - carton urmau a fi alcatuiti ulteriorDistribuitor pentru radiatoare (stinga) si distribuitor de incalzire in pardoseala (dreapta) la o instalatie de incalzire mixta

Doua centrale termice cu boiler incorporat care functioneaza in baterie atit pe incalzire cit si pe apa calda menajera

Instalatie ingropata cu casete de distributie in faza de finisaj terminatMasuratori efectuate de instalatori la punctele de intersectie ale instalatiei de incalzire cu cea sanitaraPanou solar in faza de montaj. Se acorda o deosebita atentie la etansarea tevilor de tur si de retur care strapung acoperisulProba de presiune executata la o instalatie mixta de incalzire in pardoseala cuplata cu incalzire cu radiatoareRadiatoare in executie aparenta montate pe suporti speciali interiori pentru a nu se vedea urat din exteriorul casei

     
     
Radiatoare in montaj aparent cu distributie superioara; atenti la metoda de aerisire a conductelor Statie de pompare si reglaj pentru instalatia de panouri solare.Se observa deasemenea si vasul de expansiune al instalatiei solare Vas de expansiune deschis cu toate legaturile pentru o functionare in siguranta a unui cazan pe lemne
 
inapoi

   
  Oferte speciale  
 
Centrala in condensare PMC-M 24/28 MI

INTERVENTII INSTALATII

 
Despre noi | Produse | Servicii | Lucrari de referinta | Cerere oferta produse | Parteneri | Cerere de oferta | Contact  
TopBIZ.ro - afaceri de top! CasaGradina.RO - Portal firme amenajari interioare, amenajari gradini, decoratiuni interioare, mobila, constructori case, vile, electronice, electrocasnice, piscine, saune, scule gradinarit, scule constructii!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2009 - 2012 Instalatia.Ro. Toate drepturile rezervate.